Christine is gegradueerde in de Kinesitherapie sedert 1976. Ze behaalde het diploma Relaxatietherapie in 1996, en Acupunctuur in 2000. Sinds 1996 is haar praktijk uitsluitend gericht op de behandeling van stressproblematiek en psychosomatische aandoeningen bij kinderen en volwassenen. De relaxatietechnieken worden hier individueel aangepast en gekaderd in de belevingswereld van de cliënt.

In 2014 startte zij met de opleiding Systemisch coach - familieopsteller bij Open Mind. Bedoeling is de persoon en zijn problematiek meer te kaderen binnen zijn context (vb.familie, bedrijf, vereniging). Zo krijgen we een beeld van de dynamiek die een rol speelt bij het ontstaan van de klacht. Het is die dynamiek die we gebruiken om verandering te gaan bewerkstelligen.

Voor sommige mensen zijn relaxatietechnieken al gekend, er is al veel "geprobeerd" uit het aanbod van mindfulness tot sofrologie en visualisatie. In haar aanpak is het belangrijk om een manier te vinden die voor de persoon in kwestie werkt. Er wordt inzicht gegeven in de methodiek. Naast gesprek, gebruiken we verhalen en literatuur om te komen tot wat de al of niet verborgen motivatie is voor iemand om te blijven in een toestand van spanningsklachten die niet zelden resulteert in uitputting ten gevolge daarvan.

Werkveld:

  • Spanningssyndromen
  • Angst- en paniekstoornissen
  • Slaapmoeilijkheden
  • Conversieve stoornissen
  • Hyperventilatie
  • Chronisch vermoeidheidssyndroom

Wil je een afspraak maken of een vraag stellen, klik op contact.